Eficientizarea acțiunilor comune în susținerea copilului aflat în dificultate prin parteneriatul APL, școala și mass-media – CPSP
Stimați utilizatori, din 1 martie siteul CPSP va fi eliminat de pe portalul www.psihologie.md. Informații despre CPSP vor fi incluse în siteul Serviciului Psihologic Chișinău (SPC). Vă mulțumim că ați fost cu noi pe parcursului activității online

Eficientizarea acțiunilor comune în susținerea copilului aflat în dificultate prin parteneriatul APL, școala și mass-media

Pe data de 16 august 2017 în sala de ședințe al CPSP, Chișinău s-a desfășurat atelierul specializat în cadrul conferinței municipale a pedagogilor „Eficientizarea acțiunilor comune în susținerea copilului aflat în dificultate prin parteneriatul APL, școala și mass-media.

Au fost invitați Primăria mun. Chișinău, Inspectoratul General al Poliției, UPS „Ion Creangă”, Centrul de Medicină Legală. Atelierul a fost moderat de Gorea Svetlana, șefa CPSP. Cu un mesaj de salut a venit d. Caciuc-Roșioru Lucia, consilier, primăria mun. Chișinău. Despre practica de zi cu zi a CPSP în asistența copilului aflat în dificultate a vorbit d. Maximenco Lilia, șef adjunct CPSP.

Foarte emoționante au fost prezentările d. Surdu Violeta, director al instituției de învățământ preșcolar nr. 26 și de către reprezentantul Centrului de Medicină Legală. Au fost aduse câteva exemple cutremurătoare despre suferințele copiilor, de care s-au ciocnit în activitatea practică.

D. Leahu Ruxanda, psihoterapeut sub supervizare, psiholog CPSP, a prezentat profilul psihologic al familiei în care copilul este abuzat și repercursiunile acestuia asupra dezvoltării personalității sale, iar d. Dița Marcela, expert în Asistența socială, lector universitar UPS „I. Creangă” a enumerat atribuțiile asistentului social în identificarea și soluționare riscurilor pentru copil și familia acestuia.

D. Teodorescu Anna, specialist principal al Secției siguranță copii a DAC a DGSP a IGP a prezentat modalitățile de implicare a poliției în cazurile de identificare a copiilor aflați în situație de risc, mecanismul de referire a copilului aflat în dificultate prin fișa de sesizare a cazurilor suspecte către specialiștii din domeniul psihologic.

În dezbateri participanții au menționat rolul parteneriatului școlii, poliției, asistenței sociale și altor instituții responsabile în supravegherea copilului, lipsa unei colaborări eficiente și necesitatea unirii eforturilor tuturor partenerilor în asigurarea protecției vieții și sănătății copilului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scrie cifrele *