Seminarul „Intervizarea în activitatea psihologului școlar” – CPSP

Seminarul „Intervizarea în activitatea psihologului școlar”

Pe data de 18 ianuarie 2018 în IPLT „Ginta Latină” CPSP a organizat seminarul pentru psihologii școlari cu tema „Intervizarea în activitatea psihologului școlar”.

Seminarul a urmărit câteva scopuri:

  • conceptualizarea cazurilor aflate în contextul educațional, de învățare-dezvoltare, afectiv-motivațional al personalității;
  • identificarea factorilor psihologici și elaborarea planului de intervenție/intervenției cazurilor analizate conform specializării psihologului supervizat.

În cadrul mesajului de de salut Maximenco Lilia, șef adjunct, CPSP, a menționat că subiectul seminarului a apărut în urma analizei solicitărilor înaintate de psihologii școlari, care ciocnindu-se de un număr tot mai mare de cazuri complicate, ce nu pot fi soluționate doar de către o singură persoană, tot mai des solicită ajutorul metodiștilor. Cu un mesaj desalut au venit și gazdele seminarului: Juc Nina, directorul IPLT „Ginta Latină” și psihologii acestei instituții

În cadrul sesiunii de comunicări Brînză Dorina, psihoterapeut în formare și supervizare, a prezentat câteva idei generale cu privire la intervizare, importanța intervizării, structura unei sesiuni de intervizare și câteva reguli esențiale, ce trebuie respectate de către psihologi.

Activitatea practică s-a desfășurat în 3 ateliere, moderate de Calancea Veronica (PhDs., psiholog-psihoterapeut, Spitalul Clinic Republican, Președintele Asociației Balint din Moldova), Turchină Tatiana (lector universitar, USM, psiholog, școala internațională Heritage) și Gavriliuc Ana, psiholog consultant, lector universitar, art-terapeut, business trainer. Moderatorii au prezentat etapele de analiză a unui caz, iar participanții în cadrul grupurilor au analizat câteva cazuri din experiența profesională, respectând algoritmul, propus de moderatori.

În cadrul sesiunii de totalizare participanții au mulțumit organizatorilor și moderatorilor pentru informația teoretică și practică și au menționat cât de actuală și necesară este subiectul pentru eficientizarea serviciului psihologic și prevenirea arderii profesionale în rândurile psihologilor.

Foto

Leave a Reply