Seminarul „Agresivitatea la adolescenți: semne, cauze, soluții” – CPSP

Seminarul „Agresivitatea la adolescenți: semne, cauze, soluții”

Clubul „Firul Ariadnei” a pășit cu dreptul în anul 2018. Pe data de 25 ianuarie în incinta CPSP s-a desfășurat seminarul pentru psihologi „Agresivitatea la adolescenți: semne, cauze, soluții”.

Moderatorii seminarului Luca Maria, psiholog în LT V. Alecsandri, și Parasca Evelina, psiholog în gimnaziul nr. 99, au pregătit un program variat și bine structurat, care a inclus și informație teoretică (agresivitatea ca noțiune din aspectul diferitor teorii, niveluri ale agresivității și tipuri deagresivitate), și teste psihologice (Evaluarea potențialului de agresivitate, Chestionarul Bassa-Darkey), și activitate practică care a inclus:

  • activitate individuală (Autoprezentarea, tehnicile „Detectorul de probleme” și „SATGIAPO”, exercițiul „Managementul emoțiilor”)
  • lucru în perechi (exercițiul „Psiholog-adolescent”, exercițiul „Pompa și balonul”)
  • lucru în grup („Cum arată agresivitatea?”, „Exemple de situații de agresivitate”, „Portretul adolescentului agresiv”, exercițiu creativ „Poezie/citat în baza cuvintelor propuse”, „Soluți/tehnici de modificare a comportamentului agresiv”)

Foto

Leave a Reply