Instruirea psihologilor școlari în aplicarea programului „12PLUS” – CPSP

Instruirea psihologilor școlari în aplicarea programului „12PLUS”

Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) în colaborare cu Centrul Republican de Asistență Psihopedagogică (CRAP) anunță înscrierea la stagiul de instruire a psihologilor școlari din toată țara în aplicarea programului de dezvoltare a rezilienței adolescenților față de abuzul și exploatarea sexuală „12PLUS” care se va desfășura în perioada 20-22 noiembrie 2019, la Chișinău.

Programul are drept scop dezvoltarea competențelor psihologilor din cadrul instituțiilor de învățământ de a lucra cu adolescenții în vederea prevenirii abuzului și exploatării sexuale.

Programul este constituit din partea teoretică care include 22 ore (3 zile de stagiu) și partea practică care prevede pregătirea, organizarea şi supervizarea a 8 sesiuni cu adolescenții.

Specialiștii care sunt interesați să aplice pentru acest program, trebuie să întrunească următoarele condiții:

  • să activeze în calitate de psiholog în carul unei instituții de învățământ preuniversitar;
  • să cunoască principiile și să posede abilități de instruire a adolescenților;
  • să aibă acordul scris al conducătorului instituției în care activează pentru a participa la programul complet de instruire (stagiul teoretic și activitățile practice);
  • cunoașterea prevederilor legale în domeniul prevenirii și combaterii violenței față de copii și participarea la alte cursuri de formare în domeniul activităților dezvoltative cu adolescenții constituie un avantaj.

Costurile de participare la program (materialele de lucru, mapa participantului, Ghidul metodologic și CD cu filme, cazare, alimentarea) vor fi asigurate de organizatori.

Certificarea participanților se va realiza la finalul programului de către CNPAC, în baza raportului privind realizarea a cel puțin 2 programe cu adolescenții.

Formularele de înscriere la program vor fi recepționate până la data de 25 octombrie 2019, ora 17:00 la adresa  de email office@cnpac.org.md sau la adresa or. Chișinău, str. Calea Ieșilor nr. 61/2. Formularul poate fi descărcat aici…

În total, comisia de concurs va selecta 30 de persoane, iar lista specialiștilor selectați va fi anunțată pe 31.10.2019 pe pagina www.cnpac.org.md. De asemenea, specialiștii selectați vor fi delegați la activitatea de instruire prin ordinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Programul este furnizat de Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii, cu suportul financiar al OAK Foundation

Persoana de contact, Natalia Serbeniuc, (+373)  22 75 88 06.

Leave a Reply