Fenomenul Bullyng în rândurile elevilor: cauze, consecințe, acțiuni de combatere (parte I) – CPSP

Fenomenul Bullyng în rândurile elevilor: cauze, consecințe, acțiuni de combatere (parte I)

La data de 07.11.2019, în incinta L.T. ,,Mihail Lomonosov” a fost realizat seminarul instructiv-metodic (Partea I) pentru psihologii din instituțiile de învățământ cu tema: „Fenomenul Bullyng în rândurile elevilor: cauze, consecințe, acțiuni de combatere”.

Seminarul a fost organizat cu scopul de a informa psihologii despre specificul de manifestare a fenomenului Bullyng, consecințele fenomenului  asupra copiilor victime și acțiunile de combatere. La eveniment au participat 159 de psihologi din instituțiile de învățământ.

Moderatorii seminarului (Gorea Svetlana, Maximenco Lilia, Perciun Natalia, Vieru Olga, Garuța Cătălina, Brînză Dorina, Beriucova Olga și Purcari-Naclacevscaia Irina) au antrenat participanții într-o activitate de tip training, în cadrul căreia au definit noțiunea de bullyng, au identificat tipurile de bullyng, efectele bullyngului, miturile despre bullyng și profilurule psihologice ale victimei, agresorului, apărătorului și a observatorului.

Gazda evenimentului, administrația LT „Mihail Lomonosov” în frunte cu directoarea Şatîghin Elena, au pregătit un concert extraordinar, care a influențat pozitiv starea de spirit pe participanților.

Foto

Materiale

 

 

Leave a Reply