Distribuirea materialelor multifuncționale pentru centrele de resurse – CPSP

Distribuirea materialelor multifuncționale pentru centrele de resurse

Astăzi, 29 mai 2020, în incinta Centrului psiho-socio-pedagogic al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, 63 de seturi de materiale multifuncționale (jocur, jucării), au fost distribuite Centrelor de resurse pentru educația incluzivă (CREI) din 57 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău.

Prezenți la eveniment au fost dl Ion Ceban, prinar general al municipiului Chișinău, dna Angela Cutasevici, viceprimar de ramură, dl Andrei Pavaloi, șef adjunct al DGETS, dl Zhang Fan, director al „Huawei Tehnologies”, dna Liliana Rotaru, „CCF Moldova”, precum și directorii instituțiilor beneficiare.

Aprovizionarea CREI cu materialele necesare, a fost posibilă grație inițiativei Primăriei municipiului Chișinău și colaborării Companiei „Huawei” Moldova și Organizația „CCF Moldova”.

Potrivit inițiatorilor acestui proiect, materialele multifuncționale destinate asistenței educaționale sunt distribuite CREI în scopul desfășurării diverselor activități pentru elevii cu CES, a activităților de sprijin educațional (meditații, suport în pregătirea temelor pentru acasă) după ore, individual sau în grup, precum și elaborarea suporturilor didactice suplimentare, în funcție de necesitățile și potențialul de învățare a elevilor asistați.

Beneficiari fiind cca 500 de copii din mai multe instituții de învățământ din capitală.

Menționăm că, Centrul de resurse pentru educația incluzivă, este o subdiviziune a instituției de învățământ general cu practici incluzive, având misiunea de a asigura un proces de educație incluziv și de calitate pentru toți copiii, precum și organizarea și desfășurarea asistenței psihopedagogice la nivel de instituție.

Leave a Reply