Inițierea tinerilor specialiști-psihologi în activitatea profesională

Pe data de 10 septembrie 2020 Centrul psiho-socio-pedagogic a organizat un seminar instructiv-metodic online pentru psihologii tineri specialiști. 

În cadrul webinarului,  moderat de Lilia Golovei, psiholog, gimnaziul „Galata”, a fost pusă în discuție activitatea serviciului psihologic din persepctiva celor 3 direcții de activitate a psihologului școlar.

Iana Ciobanu, șef interimar CPSP, a prezentat programul și politicile educaționale  specifice activității psihologului școlar și a accentuat rolul psihologului școlar în diminuarea impactului pandemiei Covid-19 asupra personalității elevului. Ina Voroniuc, psiholog, LT „Miguel de Saavedra” a prezentat aspecte de organizare a consilierii psihologice în instituțiile de învățământ preuniversitar în  contextul epidemiologic de COVID-19. Emilia Moraru, psiholog IPLT „Mircea Eliade” a vorbit despre specificul a ctivității de evaluare psihologică și psihodiagnoză
a elevilor în contextul pandemiei COVID 19. Tatiana Popov, psiholog, IPLT „Ștefan cel Mare”, a prezentat câteva aspecte definitorii ale psihoprofilaxiei ca una din direcțiile de bază în activitatea psihologului școlar. Larisa Coraberu, psiholog, IPLT„Universul” a vorbit despre specificul activității de dezvoltare personală, individuală și de grup, în activitatea psihologului școlar.

La finalul webinarului tinerii specialiști au avut ocazia de a adresa întrebări și primi răspunsuri cu privire la activitatea psihologului școlar.

Prezentări: Psihoprofilaxie, Evaluare psihologică și psihodiagnoză, Consiliere psihologică, Dezvoltare personală

 

Leave a Reply