Dezvoltăm creativitatea

Vă propunem jocuri de dezvoltare a creativității. Vă invităm să propuneți jocuri care ar completa lista jocurilor.

  1. Copacul

Primul copil vine în mijlocul grupului şi spune “Sunt un copac”.

Un alt copil vine alături de el şi spune altceva care interacţionează cu copacul. Acesta poate spune, de exemplu: “Eu sunt vrăbiuţa care stă pe o ramură a copacului.” şi se aşază sub braţul celui care este copacul. Sau poate spune “Eu sunt apa care curge printre rădăcinile copacului.” și se aşază pe jos printre picioarele celui care este copacul.

Al treilea copil se alătură şi îşi alege şi el o identitate pe care o pune în aplicare: “Eu sunt o inimioară cioplită în trunchiul copacului”, ar putea spune el. În acel moment, primul copil, cel care este “copacul” îl alege pe unul dintre cei doi care s-au alăturat, şi părăsesc scena, lăsându-l singur pe cel de-al treilea.

Cel care a rămas singur va repeta care este identitatea lui. Să presupunem că este cel care se alăturase al doilea: “Eu sunt vrăbiuţa care stă pe o ramură a copacului.” şi alţi doi copii intră în scenă şi găsesc identități care să aibă legătură cu “tema” cea nouă. Aceast copil care a rămas singur în scenă, adică “vrăbiuţa” va alege doi copii care să iasă cu el din scenă şi jocul continuă la fel.

sursa

Leave a Reply