Seminar online pentru psihologii școlari din mun. Chișinău: „Asistența psihologică cu copii în situație de criză”. În

Constatare!

În viața de zi cu zi, există probabilitatea ca fiecare copil, cel puțin o dată, să fie  în epicentrul unor situații, evenimente imprevizibile precum: divorțul părinților, decesul unui om apropiat, expunere la acte de violență, bulling, accidente, traumatisme, care cu certitudine afectează echilibrul emoțional.

În consecință!

Atestăm, prezența unui amalgam de trăiri precum: teamă, frică, furie, rușine, durere, neputință, îngrijorare.

De reținut!

Stările pe care le resimt copiii pe parcursul acestor evenimente, de multe ori, nu pot fi depășite desinestătător. Iar ignorarea lor, produc consecințe precum: dificultăți de concentrare, învățare, adaptare, reacții agresive, stări de anxietate, comportamente adictive, gânduri autodistructive.

Important!

Acordarea suportului  psiho-social, cu maximă promptitudine și efect imediat de scadență psiho-emoțională.

Intervenim prin intermediul sesiunilor de formare și informare a psihologilor școlari!

La data de 18.02.2021, ora 10, în cadrul seminarului instructiv-metodic, în regim online prin aplicația ZOOM, va fi desfășurat seminarul cu genericul: „Asistența psihologică cu copii în situație de criză”. În cadrul seminarului vor fi expuse principalele repere teoretice care fundamentează acest gen de intervenție de factură psihologică, precum și tehnici de evaluare a managementului reacțiilor la stres, în perioada imediată.

Inclusiv, vor fi prezentate prin intermediul studiilor de caz, tehnici individuale și/sau de grup, de prim ajutor psihologic, urmate de abordări și intervenții scurte focalizate pe simptom, pentru a preveni evoluția spre stres posttraumatic.

Ca finalitate,  psihologii vor asimila tactici eficiente te intervenție în situații de criză, pentru a asigura stabilizarea emoțională a copiilor, reducerea duratei și a intensității reacțiilor dezadaptative.

Notă: Linl-ul va fi expediat pe poșta electronică sau în grup, miercuri, 17 februarie 2021.

Rugăm psihologii să se conecteze câte 2-3 lla 1 calculator, deoarece numărul maxim de participanți – 100.

Ordinul

Leave a Reply